Parti Mahathir Nak Rampas Kerusi Siapa Sebenarnya?

Posted on

parti-mahathir2-555x290

Dikata kan sebelum nama parti baru Tun Mahathir dapat disebut, borang keahlian parti dulu sudah tersebar kemerata tempat.

Begitu efisien nya jentera parti Mahathir.

Persoalan kerusi siapa yang hendak di rampas? Itu nanti akan kita dapat lihat gaduh nya sama sendiri.

Tapi ada orang kata apabila berebut kerusi untuk bertanding ia tiada masalah , kerana dengan dana berbillion milik kroni atau yang di simpan di kroni, sesiapa dari kalangan parti pembangkang yang hendak buat duit boleh pura pura bangkang lalu wakil parti Mahathir akan datang untuk kawtim.

Itu lah kelebihan apabila orang kaya buat parti baru.

Tambah lagi dikatakan bendahari nya bekas bendahari UMNO dizaman UMNO dibubarkan dimana kehilangan aset UMNO tidak dapat disenaraikan.

Apa yang pasti kawasan Parlimen milik TS Muhyiddin Yassin , Mukhriz , Shafie Afdal akan tetap di tandingi oleh mereka sendiri, maka itu jumlah 3 kerusi Parlimen ini parti parti yang sekongkol dengan parti Mahathir perlu undur diri.

Maka secara automatik pembangkang sedia ada kena kompromi rugi 3 seat parlimen.

Selain itu beberapa pakar ada menyatakan ahli parti baru Mahathir bakal membuat UMNO lebih kukuh kerana berjaya “flush” anasir yang selama ini dalam keraguan.

Maka UMNO bakal menghadapi PRU14 tanpa daki daki didalam nya.

Orang Mahathir juga dikata kan sedang berkeliaran mahu menjadikan orang UMNO yang tiada masa depan selagi Ketua Bahagian tidak berundur sebagai target mereka untuk menjadi Ketua Bahagian parti baru.

Namun perbelanjaan besar terpaksa di keluarkan memandang mereka ini juga jenis yang mahu kan dana , untuk menjadi Ketua Bahagian, ada pula yang kata dana tiada masalah kerana antara Tun M dan Muhyiddin sudah banyak dana, kerana mereka sudah lama kumpul dana secara rahsia.

Masalah sebenar nya jika tertubuh parti baru Tun M bukan membebankan UMNO tetapi membeban kan pembangkang, kek yang sama kini perlu dibahagikan kepada lebih mulut.

Parti baharu Mahathir juga berebut crowd yang sama dan pembenci yang sama sedia ada, selain sedikit ahli UMNO yang kecewa orang atasan di cawangan dan bahagian mereka yang belum mahu undur.

Biarlah pening mereka sesama mereka memandangkan Mahathir hanya mahu menggunakan mereka untuk kehendak peribadi nya, malah diramalkan keadaan akan bertambah buruk apabila nanti Anwar Ibrahim muncul dan Lim Guan Eng di penjarakan dan pengganti belum dapat di tentukan pendirian nya.

Parti baru aau lama selagi ada Tun mahatjir begitu juga lah tabiat dan gelagat nya, dia sahaja yang boleh menentukan, orang ain seperti biasa hanya lah “alat”.
– Tv14

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s