Parti Mahathir,! Bercakap Isu Lama Yang Sama, Muhyiddin Bankrap Isu

Posted on

20150929_thestar_sallehsaidkeruak_0

Datuk Seri Salleh Said Keruak berkata Tan Sri Muhyiddin Yassin “bankrap isu” apabila mendakwa perdana menteri mempunyai RM1 bilion dalam akaun peribadinya sebelum RM2.6 bilion dilaporkan secara meluas.

“Ia kelihatan seperti Muhyiddin bankrap isu dan itulah sebabnya dia perlu terus bercakap mengenai isu lama yang sama yang tidak lagi menarik minat kebanyakan rakyat Malaysia.

“Hakikatnya bahawa jika pembangkang tidak memainkan isu lama yang sama maka mereka tiada apa-apa lagi untuk digunakan,” kata Salleh dalam blognya hari ini.

Menteri komunikasi dan multimedia itu berkata Muhyiddin perlu sedar bahawa isu dan perkara-perkara berkaitan sumbangan 1MDB bukan instrumen yang boleh menggulingkan Datuk Seri Najib Razak.

“Jika benar, Najib telah keluar daripada pejabat sekarang dan BN tidak akan menunjukkan prestasi yang baik pada pilihan raya negeri Sarawak baru-baru ini dan pilihan raya kecil di Sungai Besar dan Kuala Kangsar.

“Bila Muhyiddin akan menerima hakikat bahawa hal 1MDB dan derma dari Timur Tengah telah diperjelaskan lebih daripada sekali dan kini merupakan perkara yang telah ditutup?,” soalnya.

Muhyiddin sebaliknya perlu memberi tumpuan kepada parti barunya (Parti Bersatu Pribumi Malaysia) dan bersedia untuk pilihan raya umum akan datang, kata Salleh.

“Seperti yang ada sekarang kita tidak tahu sama ada Muhyiddin boleh menggerakkan tenteranya untuk pilihan raya akan datang dan mencabar Umno dan BN,” katanya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s