MyOnline Passport,! Perbaharui Pasport Anda Melalui Atas Talian Bermula Sekarang

Posted on Updated on

ohmedia-renew-passport-online

Kerajaan telah mengumumkan perancangan untuk memudahkan proses pembaharuan pasport melalui atas-talian sebelum ini, dan bermula hari ini, perkhidmatan berkenaan sudah boleh diakses semua.

Kini, anda yang ingin perbaharui pasport, boleh lakukannya melalui atas-talian dan tidak lagi perlu ke cawangan Jabatan Imigresen seperti sebelum ini.

Melalui laman MyOnline Passport, anda kini boleh membuat permohonan untuk perbaharui pasport – dimana perlu mengisi maklumat yang diperlukan, memuat-naik gambar dan membuat pembayaran.

Selesai melakukan permohonan, sistem akan memberikan tarikh dan masa untuk mendapatkan pasport baru, dan pengguna hanya perlu menghadirkan diri dan mengambilnya sahaja.

Buat masa ini, perkhidmatan berkenaan masih mempunyai masalah teknikal dengan pembayaran melalui bank tempatan, dan hanya menerima kad kredit sahaja. Namun, ia akan dibaik-pulih sepantas mungkin.

Bagi anda yang ingin perbaharui pasport anda, mungkin boleh ke laman MyOnline Passport, dan membuat permohonan hari ini.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s