Anak Saya Dipukul, Diaibkan

Posted on Updated on

pikul-jpg_1474889668

KOTA BHARU: Perbuatan seorang wanita dibogelkan dan dipukul dengan dua botol minuman kaca di dahi sehingga menerima lapan jahitan menjadi viral di media sosial.

Video berhubung kejadian terhadap Nora (bukan nama sebenar), 26, itu tersebar sejak Sabtu lalu dan mendapat kecaman daripada ramai netizen.

Dua video yang masing-masing berdurasi 2 minit 8 saat dan dan 1 minit 15 saat itu memaparkan seorang wanita diserang seorang wanita lain dan dibogelkan.

Baca: [Video] Wanita Berang Suami ‘Makan Luar’

Terdapat lima individu dalam video terbabit termasuk mangsa.

Satu video lagi menunjukkan seorang wanita yang didakwa sebagai Nadia menyerang lelaki dipercayai suaminya dan kejadian itu dikatakan berlaku di sebuah hotel di pekan Sungai Golok, Selasa lalu.

photo_2016-09-27_01-58-36

Ibu mangsa yang dikenali sebagai Ani, 50-an, berkata dia sangat terkejut dengan penyebaran dua video itu yang nyata mendatangkan aib kepada keluarga mereka.

Beliau yang ditemui di Kampung Chicha, di sini, berkata hanya mengetahui perkara itu tiga hari selepas kejadian kerana ditunjukkan video oleh seorang anaknya.

“Nora keluar pada Selasa lalu kira-kira jam 12.30 pagi selepas dijemput seorang rakannya untuk keluar minum sebelum rakan terbabit menukar rancangan untuk ke pekan Sungai Golok, Thailand.

“Anak saya pulang ke rumah pada jam 3 petang pada Rabu lalu dan sebelum itu menelefon saya memberitahu dia terbabit kemalangan kerana ingin menyembunyikan perkara sebenar (dipukul),” katanya.

photo_2016-09-27_01-58-38

Sementara itu, Ketua Polis Kelantan, Datuk Dr Ab Rahman Ismail, berkata pihaknya menerima laporan berhubung kes itu yang dibuat mangsa pada Sabtu lalu, di Balai Polis Kubang Kerian.

“Kita sudah membuka kertas siasatan mengikut Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan satu lagi laporan polis turut dibuat hari ini di Ibu Pejabat Polis Kota Bharu oleh seorang wanita yang dipercayai ada kaitan dengan penyebaran video itu,” katanya.

Laporan itu menyebut tiga wanita dan seorang lelaki mengugut pengadu untuk mencederakannya kerana menuduhnya menyebarkan video terbabit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s