NRC11,! Program Gotong Royong Membersih Pantai Irama Bachok

Posted on

whatsapp-image-2016-10-02-at-20-29-41

Program gotong royong membersih pantai anjuran Najib Razak Club 11 Kelantan (NRC11) telah diadakan di Pantai Irama Bachok Kelantan.

Program ini berjaya menarik minat 52 sukarelawan yang terdiri dari pelajar Universiti Malaysia Kelantan, sukarelawan dari Youth Kelantan dan dari Pergerakan Puteri Bachok.

Baca: NRC11,! Youth Kelantan Akan Bersama Dalam Program Gotong Royong

Pantai Irama merupakan tumpuan utama bukan sahaja penduduk setempat malah turut dikunjungi oleh penduduk dari serata Kelantan malahan turut menarik minat sebahagian warga Terengganu untuk meluangkan masa beriadah bersama keluarga atau rakan-rakan pada hujung minggu.

whatsapp-image-2016-10-02-at-20-29-39

Pantai yang landai dan berombak sederhana menjadikan pantai ini antara lokasi yang paling dikunjungi pada setiap hujung minggu.

Namun tahap kebersihan di pantai irama amatlah membimbangkan. Ini menunjukkan tahap kesedaran pengunjung terhadap kebersihan amatlah rendah. Oleh yang demikian sukarelawan NRC11 Bachok telah mengambil keputusan untuk mengadakan gotong royong bagi memberi kesedaran kepada pengunjung.

whatsapp-image-2016-10-02-at-20-29-40

Program turut diserikan dengan kehadiran beberapa pemimpin tempatan dan acara bbq yang mana telah merapatkan hubungan antara sukarelawan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s