Mokhzani Letak Jawatan Pengerusi SIC

Posted on

mokhzani-mahathir-460x300

Pengerusi Litar Antarabangsa Sepang (SIC), Tan Sri Mokhzani Tun Dr. Mahathir telah meletakkan jawatan sebagai ahli Lembaga Pengarah SIC berkuat kuasa serta merta.

Dalam kenyataan di sini hari ini, beliau, yang berkhidmat selama 13 tahun, berkata ia merupakan penghormatan dan istimewa untuk menjadi sebahagian daripada pasukan SIC menyaksikan litar itu daripada menghoskan perlumbaan amatur kepada perlumbaan profesional bertaraf dunia.

“Saya bangga dapat menyaksikan pelumba Malaysia bangkit untuk memberi saingan kepada bakat antarabangsa serta membawa perubahan kepada rakyat Malaysia dan budaya permotoran serantau, sekali gus mewujudkan budaya baharu dalam profesionalisme dan keselamatan dalam sukan permotoran.

“SIC bukan sahaja telah menjadi lokasi latihan yang melahirkan ramai bakat dalam kedua-dua perlumbaan motosikal dan kereta tetapi juga kepada kumpulan sokongan dalam sukan permotoran,” katanya.

Sementara itu, Ketua pegawai Eksekutif (CEO) SIC, Datuk Razlan Razali mengakui bimbingan dan nasihat Mokhzani adalah antara pengalaman dan kenangan paling berharga sepanjang beliau memegang jawatan CEO.

Beliau berkata Mokhzani telah memberi SIC visi yang membentuk budaya kerja dalam membangun dan mengembangkan organisasi itu seperti apa yang dikecapi sekarang.
— Biacara News

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s